Educatie Financiara

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Educatie Financiara

Articolele despre Planificarea Financiara oferite de blogul ABCdar Financiar sunt completate de articolele de educatie financiara publicate pe blogul Laurentiu Mihai si pe blogul Profit Point.

 

Cat de mult credit ne permitem?

Cat de mult credit ne permite?

Atunci când luăm un credit, putem să ne gândim că împrumutăm bani din viitor ca să îi cheltuim în prezent pentru a achiziţiona bunurile sau serviciile pe care ni le dorim astăzi. Atunci când economisim pe termen lung, înseamnă că nu cheltuim bani în prezent pentru a-i avea în viitor.(citeste mai departe…)

 

Test de evaluare a sanatatii financiare

Test de evaluare a sanatatii financiare

Evaluarea sănătăţii financiare presupune să răspundem la câteva întrebări care ne vor arăta realitatea despre situaţia noastră financiară. Care este valoarea averii noastre? Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să ne facem o balanţă cu ceea ce deţinem şi cu datoriile pe care le avem.(citeste mai departe…)

 

Puterea compunerii poate face diferenta in favoarea ta!

Puterea compunerii poate face diferenta in favoarea ta!

Puterea compunerii este o strategie simplă de investiţii prin care, cu efort minim putem obţine rezultate maxime şi ne putem multiplica economiile. Strategia presupune ca la sfârşitul fiecarei perioade investiţionale, profitul obţinut să îl reinvestim alături de suma iniţială pentru a putea beneficia de efectele puterii compunerii.(citeste mai departe…)

 

10 Sfaturi practice pentru imbunatatirea situatiei financiare

10 Sfaturi practice pentru imbunatatirea situatiei financiare

Timpul este o resursă importantă pentru fiecare dintre noi, de aceea îţi recomand 10 sfaturi practice care te vor ajuta să economiseşti timp şi să îţi îmbunătăţeşti situaţia financiară: Fii bine informat. O persoană informată este o persoană responsabilă. Ia decizii financiare bine documentate şi finanţele tale îţi vor mulţumi. (citeste mai departe…)

 

Programeaza-ti succesul financiar!

Programeaza-ti succesul financiar!

De fiecare dată când cheltuim luăm o decizie. Deciziile financiare înţelepte sunt cheia succesului nostru financiar. Pentru a putea lua decizii financiare corecte putem recurge la mici trucuri care ne pot ajuta să economisim şi să ne îmbunătăţim situaţia financiară:(citeste mai departe…)

 

 

 

Reinventează-ţi cariera!

Reinventează-ţi cariera!

Activitatea profesională este principala sursă de venit pentru majoritatea dintre noi. Pentru a avea stabilitate financiară trebuie să avem resurse financiare care să ne acopere nevoile. Dar pentru a ne atinge obiectivele financiare cele mai îndrăzneţe trebuie să ne gândim fie la scăderea cheltuielilor, fie la (citeste mai departe…)

 

Fii deştept cu banii tăi!

Fii deştept cu banii tăi!

Cea mai simplă regulă a finanţelor personale este să cheltuieşti mai puţin decât câştigi. O să găseşti această regulă în toate cărţile sau materialele de educaţie financiară şi finanţe personale pe care le vei citi. Cheia fericirii este să îţi cheltui banii mai mult pe experienţe decât pe bunuri(citeste mai departe…)

Cum utilizăm corect cardul de credit?

Cum utilizăm corect cardul de credit?

Cardul de credit poate fi un instrument financiar care utilizat corect îţi poate aduce multe avantaje. Încearcă să nu ai mai mult de un card de credit în acelaşi timp şi vei putea să ţii evidenţa a ceea ce ai utilizat mai uşor.(citeste mai departe…)

Născut pentru a cheltui?

Născut pentru a cheltui?

Te-ai întrebat vreodată unde se duc banii din portofelul, cardul sau contul tau? Dacă nu eşti sigur care este răspunsul la această întrebare îţi propun un exerciţiu eficient care te va ajuta să elucidezi misterul.(citeste mai departe…)

Economiseşte mai mult mâine!

Economiseşte mai mult mâine!

Un obiectiv financiar pe care ar trebui să îl ai, pe lângă cel de a-ţi reduce datoriile, este să îţi creezi un fond de urgenţă la care să nu apelezi decât în situaţii extreme. Niciodată nu poţi şti ce îţi rezervă viitorul, de aceea existenţa unui fond de rezervă îţi poate oferi siguranţa zilei de mâine şi liniştea necesară. (citeste mai departe…)

Cum alegi banca cu care să lucrezi?

Cum alegi banca cu care să lucrezi?

Majoritatea dintre noi avem cel puțin un cont bancar și cel mai probabil încasăm veniturile în el. Înainte de a te aventura în lumea serviciilor bancare ar trebui să analizezi oferta băncii cu care lucrezi deja. Fiind client al unei instituții bancare ai luat contactul cu politica băncii respective, (citeste mai departe…)

Nivelul Educației Financiare în România o îngrijorare reală!

Nivelul Educației Financiare în România o îngrijorare reală!

Educația financiară îți este necesară pentru a putea lua cele mai bune decizii financiare în raport cu situația ta financiară pentru a atinge nivelul de bunăstare dorit. Nivelul educației financiare în România este îngrijorător, consumatorilor de produse și servicii financiare lipsindu-le nivelul de bază privind noțiunile și cunoștințele financiare (citeste mai departe…)

Cum alegi creditului potrivit?

Cum alegi creditului potrivit?

Înainte de a afla care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ți cont atunci când vrei să alegi creditul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, trebuie să afli dacă îți permiți să te îndatorezi. Chiar dacă poți să obți un credit de la o instituție financiară, înainte de a face acest lucru trebuie să vezi dacă bugetul îți permite să suporți o datorie în plus.(citeste mai departe…)

Creditul bun și creditul rău

Creditul bun și creditul rău

Cum faci diferența între un credit bun și un credit rău? Un credit poate fi considerat bun atunci când acesta îți poate aduce plus valoare, când te poate ajuta să te dezvolți sau să treci la următoarea etapă în viața ta. În teorie, este bine să te îndatorezi atunci când produsul pe care îl achiziționezi sau investiția pe care o faci din creditul luat (citeste mai departe…)

Creditarea, un risc asumat!

Creditarea, un risc asumat!

Te-ai gândit vreodată că atunci când iei un credit banca nu este singura care își asumă riscuri precum riscul de neplată sau riscul de lichiditate? Riscul de dobândă, riscul valutar și riscul diminuării sau pierderii veniturilor sunt riscuri pe care ți le asumi atunci când devii împrumutat. (citeste mai departe…)

Criza financiară pe înțelesul tuturor

Criza financiară pe înțelesul tuturor

Din dorința băncilor din SUA de câștiguri ușor dobândite și cu riscuri cât mai mici s-a creat o bulă financiară bazată pe o bulă imobiliară care inevitabil a ajuns să se spargă și să afecteze toate economiile lumii. Înainte de debutul crizei, băncile ofereau credite ipotecare în condiții foarte relaxate aproape oricui, pentru că banca, la rândul ei, vindea (citeste mai departe…)

Lecțiile crizei economice

Lecțiile crizei economice

În urma crizei financiare ar trebui să conștientizezi mai bine riscurile la care te expui și pe care ți le asumi atunci când te îndatorezi sau când investești. Riscurile asumate ar trebui să fie mai bine calculate și mai echilibrate. Ar trebui să acţionezi cu mai multă prudenţă şi să fii mult mai atent şi să analizezi mai profund orice investiţie. (citeste mai departe…)

Pensia de stat sau pensia privată?

Pensia de stat sau pensia privată?

Sistemul de pensii din România este format din trei componente: pensia de stat sau Pilonul I, pensia privată obligatorie sau Pilonul II și pensia privată facultativă sau Pilonul III. Înainte de a decide cât și unde vrei să contribui trebuie să înțelegi cum funcționează fiecare dintre ele. (citeste mai departe…)

Riscurile sistemului de pensii private

Riscurile sistemului de pensii private

Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția spre sistemul de pensii private din cauza riscului de colaps la care este supus sistemul de pensii de stat. Datorită faptului că pensiile din sistemul de stat se plătesc pe principiu “pay as you go”, adică pensiile de azi se plătesc pe baza contribuțiilor de azi, dacă banii nu sunt suficienți se suplimentează (citeste mai departe…)

Ce nu te învață școala, dar te învață Profit Point

Ce nu te învață școala, dar te învață Profit Point

Pentru că Educația Financiară nu este încă o materie obligatorie în școală, majoritatea tinerilor își încep viața de adulți fără să aibă noțiunile de bază necesare administrării banilor personali. Majoritatea oamenilor nu stăpânesc noțiunile de educație financiară de bază, care deși ni se par elementare nu sunt folosite adecvat. (citeste mai departe…)

Riscurile unei educații financiare deficitare

Riscurile unei educații financiare deficitare

Importanța educației financiare crește, atât pentru copii, cât și pentru tineri și investitori. Educația financiară devine esențială pentru familie, pentru a învăța cum să ia decizii privind echilibrarea bugetului, pentru achiziția unei case, pentru educația copiilor sau pentru asigurarea viitorului. (citeste mai departe…)

Structura datoriilor și a economiilor populației

Structura datoriilor și a economiilor populației

În ultimii 3 ani valoarea totală a creditelor acordate populației a crescut în fiecare an de la 102.117,1 mil lei la sfârșitul anului 2014, la 107.952,8 mil lei (+5,7%) în anul 2015 și la 113.035,4 mil lei (+4,7%) anul trecut, conform datelor furnizate de Banca Națională a României. (citeste mai departe…)

Inițiative ce susțin Educația Financiară

Inițiative ce susțin Educația Financiară

Educația Financiară ar trebuie să fie alături de etică și drepturile omului materii obligatorii în școală. Dar pentru că acest lucru nu se întâmplă, nu ne rămâne decât să compensăm lipsa acestor materii prin inițiative care să acopere nevoia de informare și educare a populației. (citeste mai departe…)

6 Obiceiuri financiare ale oamenilor de succes

6 Obiceiuri financiare ale oamenilor de succes

O mare parte din activitățile pe care le faci zilnic sunt automatisme. Unele dintre aceste automatisme pot face diferența între o persoană de succes care acumulează avere și o persoană care trăiește la limită în fiecare zi. Diferența între o persoană bogată și una săracă o fac obiceiurile de zi cu zi. Averea unei persoane nu este dată de activele pe care le deține, ci de diferența între ceea ce deține și ceea ce… (citeste mai departe…)

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0