Buget Personal

Buget Personal

Sectiunea de Buget Personal a blogului ABCdar Financiar isi propune sa completeze subiectele despre Planificarea Financiara, Educatie Bursiera si Educatie Financiara cu articolele pe tema administrarii bugetului personal publicate pe blogul Profit Point.

 

Cum administrezi eficient datoriile?

Cum administrezi eficient datoriile?

Unul din principalele obiective financiare pe care ar trebui să îl urmăreşti dacă ai datorii este să îţi plăteşti cât mai curând datoriile pentru a elimina stresul şi pentru a-ţi putea planifica viaţa financiară mai bine.(citeste mai departe…)

 

Economiseste inteligent!

Economiseste inteligent!

Primul pas pentru a începe să economiseşti este să decizi că vrei să economiseşti. Mulţi cred că nu pot să economisească, de aceea nici măcar nu încearcă. Secretul economisirii este să te plăteşti pe tine primul(citeste mai departe…)

 

Investeste ceea ce economisesti!

Investeste ceea ce economisesti!

În articolul anterior ai aflat cum poţi să economiseşti inteligent, acum este timpul să afli cum să pui banii economisiţi să muncească pentru tine, cum să investeşti inteligent astfel încât să obţii rezultatele dorite.(citeste mai departe…)

 

Strategii de reducere a datoriilor

Strategii de reducere a datoriilor

Utilizând banii cu înţelepciune, punându-i să lucreze pentru tine şi pentru visele tale, ei pot deveni cheia care ne deschide uşa unui viitor mai bun şi mai luminos. Controlând ceea ce cheltuieşti nu înseamnă că trebuie să ţii o “dietă financiară”. (citeste mai departe…)

 

Obiceiuri simple pentru creșterea bunăstării financiare a familiei

Obiceiuri simple pentru creșterea bunăstării financiare a familiei

Să ai o situație financiară stabilă nu este greu, nu necesită noroc, nu trebuie să fii un geniu sau să ai calități speciale. Nu trebuie să ai studii superioare de specialitate sau să aplici ultimele noutăți din domeniul financiar. Secretul este că nu este niciun secret. Trebuie doar să faci schimbări minore în comportamentul tău financiar, pe care să le menții în timp, pentru a obține rezultate majore. (citeste mai departe…)

Metode de diversificare/suplimentare a venitului personal

Metode de diversificare/suplimentare a venitului personal

Importanța unei surse de venit secundare este crucială în ziua de azi. Datorită nesiguranței economice oricând poți ajunge în situația de a nu te mai putea baza pe sursa principală de venit. De aceea este bine să ai cel puțin opțiunea unei a doua surse de venit, dacă nu chiar să câștigi deja un venit suplimentar din ea. (citeste mai departe…)

Economisirea o provocare! (I)

Economisirea o provocare! (I)

Am întâlnit multe situații în care cei cu care discutam nu economiseau, fie pentru că nu au fost învățați să își creeze un obicei din a economisi, fie pentru că se complac și nu fac eforturi pentru a-și îmbunătăți situația. Nu zice nimeni că este ușor să economisești, dar pentru orice vrei să obții în viață trebuie să faci sacrificii și eforturi susținute. (citeste mai departe…)

Economisirea o provocare! (II)

Economisirea o provocare! (II)

În articolul anterior am prezentat situația unei familii care are parte de provocări atât pe plan financiar cât și pe plan personal. Dacă ai citit articolul anterior știi despre ce e vorba, dacă nu poți face acest lucru aici. Întrebarea este cum va proceda familia în continuare pentru a susține aproape aceleași cheltuieli, (citeste mai departe…)

5 Greșeli financiare făcute la 30 de ani pe care le vei regreta la 50

5 Greșeli financiare făcute la 30 de ani pe care le vei regreta la 50

Nu este niciodată prea devreme să iei decizii financiare înțelepte uitându-te spre viitor, cu atât mai puțin la 30 de ani când ai cea mai mare parte a vieții profesionale înainte și orice decizie greșită te poate costa viitorul tău financiar. Mai bine previi decât să tratezi, de aceea îți vom prezenta cele mai comune greșeli privind situația financiară (citeste mai departe…)

Cum să economisești pentru vacanța mult visată?

Cum să economisești pentru vacanța mult visată?

Perioada concediilor doar ce s-a terminat, dar asta nu înseamnă că nu putem să mergem cu gândul la următoarea mini-vacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie sau chiar la Sărbătorile de iarnă. Dacă o vacanță de neuitat este obiectivul tău financiar pe termen scurt, atunci trebuie să găsești cele mai eficiente metode de a economisi (citeste mai departe…)

Finanțele personale, împreună sau separat?

Finanțele personale, împreună sau separat?

Cum se împacă dragostea cu banii? Trebuie cuplurile să fie compatibile din punct de vedere financiar sau nu este neapărat? Ce faci dacă partenerul tău este total opus ție din punct de vedere financiar și nu respectă nici unul din principiile financiare pe care tu le urmezi? Dacă sunteți total opuși din punct de vedere financiar, cum este mai bine (citeste mai departe…)

Cum ne pregătim pentru următoarea criză?

Cum ne pregătim pentru următoarea criză?

Se vorbește din ce în ce mai mult și din ce în ce mai des despre următoarea criză economică globală. Deși nimeni nu are cum să prevadă cu exactitate când va începe următoarea criză financiară și ce o va declanșa, cu siguranță aceasta va veni ca o evoluție normală a ciclicității economice. (citeste mai departe…)

Pe urmele creșterii economice

Pe urmele creșterii economice

Dacă urmărești știrile economice, cu siguranță ai auzit că România are o creștere economică record. Dar ce este această creștere economică și cum se interpretează ea? Creșterea economică reprezintă variația pozitivă a producției de bunuri și servicii într-o economie într-o perioadă de timp. Indicatorul cel mai utilizat pentru a măsura (citeste mai departe…)

Evoluția ratei dobânzii de politică monetară

Evoluția ratei dobânzii de politică monetară

Rata dobânzii de referință este rata medie a dobânzii la care BNR (Banca Națională a României) atrage depozite de pe piața interbancară în cursul unei luni. Aceasta se folosește ca reper în cazul contractelor care prevăd ajustarea dobânzii. Rata dobânzii de referință a devenit începând cu data de 1 Septembrie 2011 (citeste mai departe…)

Semnele crizei

Semnele crizei

Criza economică este o perioadă de declin economic, ea putând avea mai multe cauze și fiind caracterizată printr-o scădere dramatică a activității economice mondiale. Fazele crizei economice se manifestă printr-o perioadă de stagnare sau recesiune însoțită de inflație. (citeste mai departe…)

Cât cheltuie românii de Sărbători?

Cât cheltuie românii de Sărbători?

Conform datelor studiului „Cumpărăturile de Sărbători”, realizat de MEDNET Marketing Research Center pentru luna decembrie 2016, bugetul total estimat pentru Sărbătorile de Iarnă, Crăciun și Revelion, a fost de aproximativ 1.660 lei pe gospodărie. Rezultatele studiului arată că 38% dintre consumatori au alocat cheltuielilor de Sărbători citeste mai departe…)